Tři medaile na domácím turnaji

O víkendu, 7.- 9. 10. 2022, jsme již tradičně pořádali GPA Memoriál Konstantina Holobradého ve Vinoři. Do sobotní hlavní soutěže se probojovali hned 4 hráči. Zlato cinklo Páju Drančákovi v deblu a k tomu Matěj Hubáček přidal bronzovou a stříbrnou medaili.

Pánská čtyřhra se nejvíce vyvedla Páju Drančákovi s Vojtou Šelongem (TJ Orlová- Lutyně), kteří vstupovali do turnaje v pozici nasazené dvojky. V prvních dvou kolech si hravě poradili se soupeři, kde soupeřům nedovolili uhrát ani jeden set. V semifinále proti prosecké dvojici si razantně vybojovali postup do finále, když v obou setech vyhráli stejným rozdílem 21:12, 21:12. Finálový zápas byl v režii Meteoru, jelikož kluci stanuli proti dalšímu hráči z Meteoru- Matěji Hubáčkovi s Vítkem Kulíškem (MTAC Praha). Z finále si nakonec odnesl zlatou medaili Pája s Vojtou po setech 21:19, 21:10. Míša Hubáček s Vojtou Budzelem (TJ Sokol Klimkovice) zvládli první dva zápasy s přehledem. Stopku před branami semifinále jim vystavili až Tadeáš Brázda s Janem Janoštíkem, když naši kluci prohráli poměrem 8:21, 23:25.

V mixu předvedl své kvality Matěj Hubáček, který s Tinkou Kozempelovou (TJ Baník Most) s přehledem prošel přes první kolo. Ve čvrtfinálovém zápase porazili juniory Jana Rázla- Kateřinu Osladilovou 24:22, 21: 18. V semifinále jim už síly nestačily na pozdější vítěze této disciplíny Jakuba Bitmana a Kateřinu Zuzákovou. Mixový pár Pája Drančák s Bertou Ausbergerovou (SK Prosek Praha) vyhrál první zápas velmi jednoznačným výsledkem, ale v zápětí prohrál s 3/4 nasazeným párem 16:21, 17:21. Míša Hubáček po boku Domči Kurzové (TJ Astra Zahradní Město) nezvládl svůj úvodní zapas, kde prohrál poměrem 21:15, 19:21, 16:21.

Matěj Hubáček se představil i v pánském singlu, kde jakožto nasazený hráč zdolal v prvním zápase Matěje Ehma 21:7, 21:10. V zápase o postup do semifinále nenašel recept na Jana Janoštíka, když po dvou setech odcházel z kurtu poražen.

V dámské čtyřhře jsme měli pouze jednoho zástupce, Barču Johnovou po boku Terky Šolarové (TJ Montas Hradec Králové). Holky bohužel byly nuceny svůj zápas v napínavá koncovce druhého setu skrečovat kvůli zranění.

Všem hráčům děkujeme za řádnou reprezentaci oddílu!

Kompletní výsledky najdete pod tímto odkazem:

https://www.tournamentsoftware.com/tournament/6089b037-23e0-4585-aaad-71c7afa0b27e/Matches