Ohlédnutí za Extraligou 2023/2024

Letošní ročník Extraligy je za námi a my vám přinášíme krátké ohlédnutí a zhodnocení v podobě rozhovoru s předsedou našeho oddílu Ondrou Lubasem.

1) Ondro, letošní ročník Extraligy 2023/2024 je za námi. Jak bys zhodnotil výkony týmu nejen během základní části, ale i právě v odehraném FINAL FOUR?

“V základní části si někteří hráči plnili své reprezentační povinnosti, někteří byli zranění, prakticky ani jednou se nám nepodařilo nastoupit v nejsilnějším složení. Hledali jsme především optimální sestavu a optimální složení párů. To se nám s posledními zápasy v základní části nakonec podařilo a jsem přesvědčen, že náš tým v Play Off ukázal své současné maximum.”

2) Kdo z hráčů Tě v kádru během sezóny nejvíce překvapil a proč?

“Od každého hráče mám před sezonou očekávání nejen výkonnostní, ale i týmová. Při závěrečném rozloučení jsem všem hráčům za uplynulou sezonu poděkoval a myslím, že všichni cítili, že to byla dobrá sezona nejen herně, ale i týmově. Věřím, že se příští rok vrátíme zase o trošku silnější a pro naše soupeře nebezpečnější.”

3) Jaké jsou dojmy, respektive pocity ze sobotních zápasů proti SK Brno Slatina a následně v boji o bronz proti soupeři z Benátek? Očima “šéfa” týmu, který sleduje za kurtem?

“Brno Slatina je top tým složený z top hráčů Evropy. Odvedli jsme své maximum a nakonec se v některých koncovkách projevilo, proč tito hráči patří k badmintonové špičce. Herní kvalitou a zkušenostmi si koncovky pohlídali a získali tak rozhodující body. Pro mne osobně bylo velkým úspěchem, že jsme se do těchto koncovek vůbec dokázali dostat. Tímto bych chtěl ještě jednou týmu Brno Slatina pogratulovat k zisku titulu a popřát hodně štěstí v badmintonové Lize mistrů.”

Zápas s týmem Benátek mne bude strašit ještě hodně dlouho. Být tak blízko k medaili proti tak silnému soupeři, to jednoduše bolí. Nejen mne, ale celý náš tým.

4) Už máš nějaké plány na nadcházející sezónu s “A” týmem? S jakými cíli půjdete do nadcházející sezony?

“I nadále budeme dávat šanci mladým, především českým hráčům, kteří tak získají možnost si zahrát zápasy s velmi kvalitní konkurencí a zároveň si tak i získat finanční prostředky na pokrytí nemalých nákladů na jejich sportovní přípravu.

Jak v minulé, tak i v letošní sezoně vytvořili všichni naši čeští hráči dobré zdravé jádro týmu a Michal Rogalski se svou polskou družinou vše jen podtrhl😊. A v tomto trendu budeme pokračovat i v nadcházející sezoně.”

Všechny extraligové týmy budou opět extrémně silné a mým cílem je postup do závěrečného Play Off.  

5) Jakých cílů bys rád v budoucnu s klubem dosáhl?

“Náš klub si během uplynulých 3 let prošel těžkým testem, který jsme doufejme úspěšně zvládli. Vznikl nový klub BK Meteor Praha, začínali jsem prakticky od nuly. Pro mne bylo při založení klubu absolutní prioritou finanční zajištění a udržení fungujícího jádra klubu. Obojí se nám nakonec úspěšně podařilo a nyní je naším dalším úkolem vytvořit silnou dětskou základnu. Nelehký to úkol, ale věřím, že budeme opět úspěšní.”

Rád bych alespoň touto cestou poděkoval všem mým spolupracovníkům a trenérům, se kterými jsme toto nelehké období úspěšně zvládli. Týme, patří vám mé velké díky a těším se na další společné výzvy!!