Zlatá Lucka na Benáteckém poháru

První poprázdninový víkend, 2.-4.9.2022, hostily Benátky nad Jizerou celostátní turnaj GPA kategorie dospělí. Do bojů o medaile vyrazila čtyřčlenná výprava ve složení: Lucka Krulová, Pája Synovec, Pája Drančák a Míša Hubáček. Výprava přivezla dvě bronzové, stříbrnou a nejcennější zlatou medaili.

Nejúspěšnější hráčkou našeho oddílu se stala Lucka Krulová v dámské dvouhře. Lucka, v pozici nasazené dvojky, přešla úspěšně přes první dvě kola, kde neztratila jediný set. V semifinálovém zápase ji čekala soupeřka hájící Prosecké barvy, Míša Zelinková, se kterou si Lucka poradila ve dvou setech 21:8, 22:20. Na boj o zlatou medaili vyzvala nasazenou jedničku, Lucii Černou. V třísetovém zápase rozhodla až napínavá koncovka posledního setu, kde naše Lucka zvítězila v poměru 22:20.

V pánském deblu jsme posbírali hned dvě medaile. O bronzovou medaili se postaral Míša Hubáček, který nastupoval po boku Petra Berana (TJ Sokol Křemže). Dvojice porazila s přehledem pár z Prahy a tak postoupila do čtvrtfinále, kde se strhla oddílová bitva. Míša s Petrem v ní narazili na pár Pája Synovec – Vojtěch Bízek (BK Arion Praha), kteří si účast ve čtvrtfinále vybojovali výhrou nad 5/8. nasazeným párem Janoušek-Maňásek. Vítězně ze zápasu vyšel Míša s Petrem, kteří v následujícím semifinálovém kole opět narazili na kolegu z oddílu, zkušeného páraře Páju Drančáka, se svým parťákem Vítkem Kulíškem (MTAC Praha).Finálovou účast si nakonec vybojovali Pája s Vítkem, když kluky přehráli ve dvou setech 22:20, 21:18. Ve finále vystavil Pájovi s Vítkem stopku první nasazený pár Janáček – Švejda, kteří porazili naši dvojici ve dvou setech. 

Smíšená čtyřhra byla pro náš oddíl bronzová. Pája Drančák s Kristinou Kozempelovou (BK TJ Baník Most) se hladce dostali do semifinále po dvou zápasech, kde soupeřům nedovolili uhrát ani set. V semifinále jejich jízda skončila, když prohráli ve třech setech proti domácím hráčům Savin – Zuzáková. O kolo dřív vypadl se stejnou dvojicí i pár Míša Hubáček – Dominika Kurzová (TJ Astra Zahradní Město). Pája Synovec s Valentýnou Sonnkovou (TJ Astra Zahradní Město) bohužel nedokázali přejít přes první kolo.

Jako jediný zástupce v pánském singlu byl Pája Synovec, který v prvním kole přehrál Jiřího Loudu poměrem 21:18, 21:17. Následovala ho poté třísetová bitva proti brněnskému hráči, kde ho zvládl Pája porazit ve třetím setu jednoznačně 21:9. Ve čtvrtfinále mu již síly nestačily na Jana Viktoru, a tak se Pája umístil na 5.-8. místě.

Děkujeme všem za řádnou reprezentaci oddílu!

Kompletní výsledky najdete pod tímto odkazem:

https://www.tournamentsoftware.com/tournament/24c6ffab-7b7f-4841-aa4b-a27f9fc13ad6/Matches